Půjčka v hotovosti na ruku a ještě dnes (srovnání on-line)

Půjčka v hotovosti na ruku může být vyplacena ještě dnes po celé ČR, a jak její název napovídá, jde to zcela bez účtu. Většina společností ji konkrétně nabízí jako půjčku do domu, což znamená, že za vámi dojede obchodní zástupce a peníze vám předá osobně. Jedna jediná společnost pak vyplácí také hotovostní půjčku na benzince, na níž si můžete přijít už do 60 minut od schválení žádosti. Většina poskytovatelů je přitom schopná posoudit žádost do 5 minut od zaslání, a v případě, že bude schválena, tak během několika hodin vyplatit peníze. A co víc, jediná nebankovní půjčka na ruku je poskytována dokonce o víkendu. Ve všech případech pak platí, že vám z dokladů totožnosti stačí pouze občanský průkaz, a dosáhnout na ni mohou i lidé bez doložení příjmů a se zápisem v registru. Hotovostní půjčky si přitom můžete níže srovnat dle několika parametrů.

Srovnání: půjčka v hotovosti do domu ještě dnes

Poskytovatel Půjčka Úrok RPSN Žádost
on-line
Limit Splatnost O víkendu Posouzení Vyplacení
Půjčka na benzince vždy 40 % p.a. od 961 089,70 % Zdarma
Mám zájem
500
4 900
530 dní už do 5 minut už do 60 minut
Hotovostní půjčka vždy 8 % p.a. od 209,78 % Zdarma
Mám zájem
5 000
70 000
1420 měsíců už do 5 minut už dnes
Hotovostní půjčka od 20,74 % p.a. od 124.21 % Zdarma
Mám zájem
4 000
100 000
30100 týdnů už do 5 minut už dnes
Půjčka PROVIDENT od 26 % p.a. od 32,49 % Zdarma
Mám zájem
3 000
130 000
1236 měsíců
(3 roky)
už do 5 minut už dnes
Srovnání půjček v hotovosti (2023)


Hotovostní půjčka do domu je vždy nebankovní

Zatímco dříve vyplácely peníze na ruku i mnohé banky, a to dokonce v malých městech, dnes už to nedělá ani jedna. Půjčky v hotovosti se tak staly doménou nebankovních poskytovatelů, kterých ale nepůsobí na trhu mnoho – pouze 4, z nichž tři vozí peníze klientům až domů, a ten poslední je vyplácí jako půjčku na benzince. K dispozici jsou pak sice ještě revolvingové úvěry, ty je však potřeba sjednat přes internet, a následně k nim můžete dostat kreditní kartu, s níž vyberete peníze z bankomatu, případně si je převedete na účet. Ale to je něco jiného. Nebankovní půjčka na ruku v hotovosti je bez účtu, a to úplně. Například Provident ji pak dokonce nabízí i o víkendu.

Kdy žádat, aby došlo k vyplacení ještě dnes

Produkt byste si neměli plést s půjčkou na účet, která může být vyplacena už do 10 minut. Hotovostní půjčka na ruku pochopitelně takové možnosti nemá, i tak ji ale můžete v nejlepším případě očekávat už do 3 hodin od schválení. K tomu je ale dle mnohých recenzí od klientů potřeba, abyste poslali žádost v dopoledních hodinách, a čím dříve, tím lépe – zákaznická podpora má díky tomu dostatek času vše zpracovat a předat obchodnímu zástupci ve vašem okolí. Ten si s vámi následně domluví schůzku a dorazí už za několik hodin. Půjčka v hotovosti na ruku ještě dnes tedy možná je. Vůbec nejrychlejší je potom hotovostní půjčka na benzince, ta může být připravena k vyzvednutí už do 60 minut po celé ČR.

 

Co je při výběru půjčky v hotovosti důležité hodnotit

Snad každý chce u půjčky přirozeně dostat co nejlepší podmínky, tedy zejména nízké poplatky, ale případně i nějaké benefity jako odklad splátek zdarma. Výběr nebankovní půjčky v hotovosti do domu na ruku a bez účtu byste proto měli hodnotit zejména (tedy nikoliv pouze podle nich) dle následujících faktorů:

  • výše půjčky je stěžejní, protože říká, zda vám vlastně poskytovatel dokáže nabídnout částku, jakou potřebujete (jak jsem zmiňoval výše, nabídky jsou tu hodně omezené), a teprve podle toho má smysl zkoumat dále
  • splatnost byste měli posoudit hned jako druhou a určit, zda si třeba 100 000 Kč rozložíte do 2 nebo 3 let, potažmo tak, abyste zvládli hotovostní půjčku bez účtu v klidu splácet
  • frekvence splácení je u hotovostní půjčky na ruku měsíční nebo týdenní (každý poskytovatel to má jinak), takže si rovněž rozmyslete, zda vám vyhovuje dávat 1krát měsíčně větší splátku, nebo spíše 4krát menší
  • úroková sazba je standardně udávána ročně (zkratka p.a.) a jednoduše platí, že čím nižší, tím lepší
  • RPSN (roční procentní sazba nákladů) je u těchto produktů vždy vyšší než v případě on-line půjček, protože v ní je promítnuta práce obchodního zástupce; rovněž ale platí, že čím nižší, tím lepší
  • benefity jako bezplatný odklad splátek jsou také dobré, ale zdaleka je nenabízí každý – vlastně skoro nikdo – a navíc hrozí, že jakmile si necháte splátku odložit, budete zaneseni do registru dlužníků (to ale poskytovatelé moc často neříkají)

Splatnost půjčky v hotovosti může být měsíční i týdenní

Jelikož se s tím u naprosté většiny půjček nesetkáte, může překvapit, že někteří poskytovatelé požadují splátky týdně a nikoliv měsíčně. Ocenit to může žadatel, který dostává v práci peníze na ruku denně / týdně (typické v gastronomii i v řadě firem, které vyplácí zálohy na mzdu), ale kdo „bere“ jednou měsíčně, bude si muset hlídat, aby měl vždy při ruce dostatek peněz, anebo dát přednost hotovostní půjčce s měsíční frekvencí splátek, kdy ji předá najednou a další měsíc na ni nemusí myslet. Neznamená to ale, že byste týdně hradili to, co jinak za celý měsíc, jenom bude jedna větší splátka rozložena do čtyř. Během výběru (byť není moc široký) byste tak měli zohlednit i četnost úhrad, každá nebankovní půjčka v hotovosti to má jinak.

Hotovostní půjčka na ruku má omezený limit

U žádného z poskytovatelů nečekejte nějak vysokou částku. Třeba ke koupi vozidla – pakliže se nejedná o nějakou starší ojetinu – nabídne nejspíše lepší řešení klasická půjčka na auto nebo leasing, která může dosahovat i několika stovek tisíc; sjednat ji však musíte online. Naopak hotovostní půjčka dosahuje nejvýše 130 000 Kč, i když jak je vidět ve srovnání výše, ani to není všude pravidlem. Vůbec nejnižší částka, o jakou můžete žádat, jsou pak 3 000 Kč, ale ze zkušeností klientů vychází, že společnosti nechtějí takto nízké částky poskytovat, a jsou radši, pokud si řeknete alespoň o deset tisíc. I omezené rozpětí nebankovní půjčky v hotovosti do domu však vystačí třeba na nové domácí spotřebiče, nábytek apod.

Jak probíhá žádost o půjčku v hotovosti

Ověření totožnosti a dalších náležitostí probíhá zpravidla osobně stejně jako vyplacení peněz, o půjčku v hotovosti je ale nutné požádat přes internet. Není to přitom složité, na mobilu nebo počítači vyplníte krátký formulář, v němž o vás chce poskytovatel obvykle vědět jenom jméno a příjmení, rodné číslo, telefonní číslo a e-mail – podle toho si provede prvotní kontrolu, jak na tom jste (zejména v registrech), a následně vás už během 5 až 10 minut kontaktuje zákaznická podpora, zda vám může být hotovostní půjčka bez účtu poskytnuta. V případě, že ano, spojí je s vámi zanedlouho ještě obchodní zástupce a domluví si s vámi schůzku. Na tu s sebou vezme potřebné dokumenty včetně úvěrové smlouvy, a jakmile si ověří potřebné a dojde k podpisu, vyplatí hotovostní půjčku do domu na ruku.

Podmínky k žádosti o hotovostní půjčku

  • Věk v rozmezí od 18 do 65 let
  • Doložitelný příjem (ze zaměstnání, podnikání, důchodu, dávek…)
  • 1 doklad totožnosti (nutný je OP)
  • Telefonní číslo a e-mail pro sdělení informací
  • Být občanem České republiky s trvalým pobytem

Půjčka v hotovosti bez doložení příjmu ještě dnes

Aby bylo posouzení žádosti rychlé, nemusíte předkládat potvrzení od zaměstnavatele (ani jiný dokument), kolik „berete“ – přesto však může být nebankovní půjčka na ruku ještě dnes schválena pouze lidem, kteří ji dokáží splácet. Musí tedy doložit, že nějaké příjmy mají, ale nemusí se jednat pouze o zaměstnání na HPP nebo podnikání na hlavní činnost, uznány totiž mohou být i výdělky na DPP/DPČ, důchod, výsluhový příspěvek apod. Půjčka v hotovosti bez doložení příjmů však nemůže být poskytnuta osobám, které jsou momentálně nezaměstnané, nepodnikají s výnosem a nemají ani jiný prokazatelný zdroj peněz. Možná se to někomu zdá „drsné“, ale toto nařízení ČNB chrání vás i poskytovatele.

Hotovostní půjčka bez registru na ruku

I když se s vámi z minulosti táhne nějaký ten přešlap, nemusí to automaticky vést k zamítnutí žádosti. Nebankovní půjčky v hotovosti na ruku jsou totiž posuzovány individuálně, což znamená, že pokud teď nejste po splatnosti s jinými závazky (úvěry, pojištěním…), dokáží poskytovatelé nad něčím přimhouřit oči. Ale jenom aby nedošlo k nedorozumění, neznamená to, že bude vyplacena půjčka v hotovosti bez registru, tedy že vůbec nebude kontrolován, ale že nějaký negativní zápis nemusí vadit – nahlédnout do Solus, NRKI nebo jiné evidence totiž musí každá úvěrová společnost. Ovšem jak už bylo zmíněno, pokud jste se z finančních problémů dostali a zase normálně fungujete, hotovostní půjčka na ruku je možná.

Půjčka v hotovosti o víkendu

Jelikož na trhu působí i společnost, která vyplácí peníze na ruku v sobotu a neděli, nemusíte odkládat potřebné placení až na pracovní den. Pozor, že se u spousty srovnávačů setkáte s poměrně pestrou nabídkou, ve skutečnosti vám ale odpověď nepřijde, protože ačkoliv úvěrové společnosti žádosti ve dnech přijímají, věnují se jim až v nejbližší pracovní den. V podstatě jediná půjčka v hotovosti o víkendu je tak od Provident, kde skutečně vaši žádost vyhodnotí stejně rychle jako od pondělí do pátku, tedy už do 5 minut. A jestli projdete úvodním kontrolou na základě rodného čísla, spojí se s vámi obchodní zástupce. Průběh je vlastně úplně stejný nezávisle na dni, takže může být hotovostní půjčka o víkendu vyplacena ještě dnes.

Hotovostní půjčka na benzince

V případě, že vám stačí pouze menší obnos peněz, nemusíte na něj čekat několik hodin jako v případě úvěrů do domu. Půjčka v hotovosti na benzince je totiž vyplácena na více než 180 čerpacích stanicích EuroOil po celé ČR, zejména pokud jde o krajská a okresní města – peníze je tak často možné vyzvednout v okruhu cca 20 km od bydliště. Hotovostní půjčka na benzince může být přitom připravena už do 60 minut, ale pouze v rozmezí od 500 do 4 900 Kč, vyšší částky vypláceny nejsou – a pozor, že splatit ji pak musíte převodem na účet. I oproti mikropůjčkám je to sice limit nízký, ale taková půjčka bez účtu na benzince ještě dnes dokáže dle řady recenzí zachránit v případě nečekaných výdajů, nebo když se opozdí výplata.

Půjčka v hotovosti v trafice GECO už není

Hotovostní půjčka v trafice byla produktem společnosti Zaplo, která nabízela krátkodobé úvěry do 30 dní ve spolupráci s největší sítí prodejen tabákových výrobků u nás. Na konci listopadu 2021 však došlo k jejímu ukončení, takže GECO nadále žádné peníze nevyplácí. Stále však zůstává alternativa v podobě výše zmíněné půjčce na benzince.

Půjčka v hotovosti do domu po telefonu

Jestliže si nevíte rady, jak vyplnit on-line formulář (postup je zmíněn výše), nebo zkrátka dáváte přednost hovoru, je možné požádat o půjčku v hotovosti po telefonu. Stačí si připravit OP, případně jenom vědět své rodné číslo, a to i s dalšími údaji nadiktovat zákaznické podpoře – ta je zadá do systému a už během 5 minut budete v SMS a e-mailu vyrozuměni, zda vám může být hotovostní půjčka ještě dnes poskytnuta. Sdělit to přímo při hovoru ale nejde, nařizuje to tak zákon. Pokud přitom bude vše v pořádku, spojí se s vámi následně obchodní zástupce, kdy a kam má peníze zavézt – s sebou vezme pochopitelně všechny potřebné dokumenty včetně smlouvy, a jakmile ověří vše potřebné včetně vaší totožnosti přes OP a podepíšete smlouvu, vyplatí půjčku do domu na ruku.

Alternativa k půjčce v hotovosti, která je také v hotovosti

Tohle řešení je spíše pro lidi, kteří nepotřebují peníze okamžitě, případně chtějí být v budoucnu připraveni na nečekané výdaje – tedy pochopitelně je lepší mít finanční rezervu, ale nemusí být na škodu mít sjednanou i alternativu půjčce v hotovosti. Tou může být kupříkladu kreditní karta s možností výběru peněz z bankomatu i během víkendových dnů, ale stejně tak s ní můžete platit v obchodech a na internetu. Tu klasickou přitom můžete jednat u banky, zatímco nebankovní kreditní karta bývá vázána na revolvingový úvěr – i ten umožňuje čerpat peníze tak, jak zrovna potřebujete (není tedy potřeba využít celou částku hned). Možností je pak ještě kontokorent, ten je ale vždy svázán s běžným účtem. Všechny tři zmíněné úvěry přitom mají zásadní výhodu v tom, že je můžete mít sjednané (některé na neomezeně dlouhou dobu), ale nic vás nestojí až do doby, než je využijete. V podstatě tak máte 24/7 přístup k penězům bez procesu schvalování, a záleží na vás, jakou částku zvolíte.

Aktualizováno: sazby i další informace se snažíme kontrolovat alespoň 1krát týdně; vše na stránkách Ossel.cz má pouze informativní charakter a neměli byste se rozhodovat pouze na základě informací zjištěných u nás, ačkoliv si zakládáme na jejich důkladném zjišťování.