Půjčka Fair Credit – recenze

Fair Credit: dlouhodobá nebankovní půjčka na účet i v hotovosti

Fair Credit působí jako nebankovní společnost, která nabízí běžným lidem i podnikatelům rychlé dlouhodobé půjčky, a to jak převodem na účet, tak v hotovosti. V případě online úvěru tak můžete peníze získat už do 10 minut, zatímco při vyplacení na ruku hned druhý pracovní den. Celkově sice patří Fair Credit k dražším poskytovatelům, dokáže však v některých případech půjčit i lidem se zápisem v registru a v celkově horší finanční situací.

Základní vlastnosti úvěru Fair Credit

  • Výše půjčky: 4 000 – 150 000 Kč
  • Splatnost: 45 týdnů až 36 měsíců (3 roky)
  • Rychlost schválení: do 5 minut
  • Rychlost vyplacení: do 10 minut
  • Způsob vyplacení: na účet / hotově
  • Vhodná pro podnikatele (OSVČ): Ano
  • Úroková sazba: 20,74 – 40,00 % p.a.
  • RPSN: od 52,32 % (za rok)
  • Vyžaduje doložení příjmu: Ano
  • Kontroluje registry: Ano
  • Vyžaduje zástavu: Ne
  • Musíte mít ručitele: Ne

Výhody a nevýhody úvěru Fair Credit

  • Snadné vyřízení on-line přes mobil nebo PC
  • Posouzení a vyplacení už do 10 minut
  • Možnost získat půjčku i o víkendu
  • Úroková sazba může být i 0 %
  • Nemusíte dokládat její účel, je na cokoliv
  • Poplatky až 33 %, u půjčky na splátky dvojnásob
  • Úvěr na splátky má pevnou splatnost 93 dní
  • Prodloužení splatnosti je drahé

Podmínky žádosti o půjčku Fair Credit

  • Věk v rozmezí od 18 do 65 let
  • 2 doklady totožnosti (OP a ŘP / cestovní pas)
  • Být občanem České republiky s trv. pobytem
  • Platný bankovní účet pro převod peněz
  • Stálý příjem je k poskytnutí půjčky nezbytný
  • Aktuální telefonní číslo a e-mailovou adresu

Kolik vám Fair Credit půjčí a na jak dlouho​

Pakliže potřebujete finanční prostředky co nejdříve, nabízí se rychlá online půjčka převodem na účet, kdy vám Fair Credit při pevné splatnosti 12, 18, 24, 30 nebo 36 měsíců poskytne od 20 000 do 150 000 korun. Kdo však dává přednost vyplacení na ruku – třeba z důvodu, že nemá konto – může u Fair Creditu žádat o nebankovní hotovostní úvěr mezi 1 000 a 70 000 Kč, zatímco splatnost lze zvolit 45, 60 nebo 80 týdnů.

Pro koho je půjčka Fair Credit určena

Vzhledem k možnostem vyplacení ji mohou využít jak lidé, kteří potřebují peníze během čtvrt hodiny, tak ti, co preferují půjčku v hotovosti do druhého pracovního dne. Nebankovní úvěry Fair Credit jsou vhodné k financování dlouhodobějších cílů, jako je koupě ojetého auta, vybavení domácnosti, nebo třeba k provedení rekonstrukce koupelny. Díky individuálnímu přístupu je pak mohou získat i někteří lidé se zápisem v registru dlužníků.

Jaké půjčky můžete u Fair Credit získat

Nabídku společnosti tvoří dlouhodobě dva druhy nebankovních úvěrů, a sice převodem na účet a v hotovosti. Na své si tak přijdou jak ti, co potřebují peníze do 10 minut, tak lidé preferující vyplacení na ruku. Získat přitom můžete dostatek i na větší cíle a nejsou tu žádné limity pro nové klienty, všichni mohou rovnou žádat o max. úvěrový rámec.

Hotovostní půjčka Fair Credit pro lidi

Jestliže nemáte bankovní účet, nebo z nějakého důvodu preferujete předání peněz na ruku, nabízí Fair Credit půjčku v hotovosti od 1 000 do 20 000 korun na dobu 45, 60 nebo 80 týdnů, přičemž i samotné splácení probíhá atypicky v týdenních intervalech. Pro finanční prostředky přitom nikam nemusíte, kamkoliv v ČR vám je zaveze obchodní zástupce, který s vámi také na místě ověří doklady a podepíše smlouvu.

Půjčka Fair Credit převodem na účet

Kdo na peníze spěchá, třeba z důvodu dohodnutého obchodu v autobazaru, může je dostat do čtvrt hodiny de facto kterýkoliv všední den, aniž by někam chodil. Půjčka Fair Credit je totiž kompletně online, a to včetně podpisu smlouvy, díky čemuž obdržíte 20 000 až 150 000 korun bez zbytečných průtahů. A pokud jde o splátky, ty lze pevně rozložit do 12, 18, 24, 30 nebo 36 měsíců, přičemž sami nejlépe víte, kolik si můžete dovolit.

Jaké úroky a RPSN má půjčka Fair Credit

Abyste mohli lépe posoudit, na kolik vás nebankovní úvěry vyjdou, má poskytovatel přímo na svých stránkách orientační kalkulačku. V té zadáte, kolik peněz a na jak dlouho chcete, a rovnou uvidíte, za jakých podmínek můžete půjčku Fair Credit získat. Uvedeny jsou jak úroky, tak RPSN, a pro úplnost i celková částka, jakou zaplatíte. Celkové poplatky nejsou zrovna nízké a běžně přeplatíte zhruba 2/3 oproti vypůjčené částce:

  • úroky jsou 39,98 až 40,00 % p.a u půjčky na účet a 20,74 až 35,53 % u úvěru v hotovosti
  • RPSN vychází na 52,32 až 254,04 % u rychlého úvěru na účet, kdežto půjčku na ruku získáte se sazbou mezi 163,05 a 254,04 %

Reprezentativní příklad

  • Výše půjčky 50 000 Kč s dobou splatnosti 36 měsíců
  • Úroková sazba 26,00 % p.a. (ročně) a RPSN 31,33 %
  • K tomu navíc jednorázová úhrada 1 500 Kč za zpracování
  • Výše měsíční splátky vychází na 2 057 Kč (poslední 2 028 Kč)
  • Celková splatná částka je 74 023 Kč

Dlouhodobá nebankovní půjčka Fair Credit na účet si tak běžně vyžádá přeplatek 37,9 až 79,2 %, ovšem při kombinaci nejnižších částek a nejdelší splatnosti vrátíte i více jak dvojnásobek oproti vypůjčené částce. Za hotovostní úvěr pak zaplatíte zhruba 66,5 až 94 % navíc, a to kvůli vyšším nákladům společnosti na obchodní zástupce.

Shrnutí recenze půjčky Fair Credit

Když potřebujete finanční prostředky na „něco většího“ (na koupi auta, vybavení domácnosti…) a banka vám zavírá dveře, může rychlá půjčka Fair Credit pomoci. Přes internet zabere její vyřízení zhruba 15 minut, zatímco v hotovosti máte peníze už do 24 hodin. Jenže poplatky nejsou zrovna nízké a nebankovní úvěr se tak hodí spíše pro lidi, co potřebují individuální přístup; třeba když nemají úplně čistou minulost, nebo už dluží někde jinde.

Kde a jak můžete o půjčku Fair Credit požádat

Chcete-li vyřídit vše přes internet a mít peníze už do 10 minut, stačí vyplnit žádost o půjčku Fair Credit na účet, v níž si nastavíte, kolik a na jak dlouho chcete, a uvedete o sobě několik informací. V případě hotovostního úvěru je postup podobný, ovšem s rozdílem, že sdělíte pouze kontaktní údaje a následně vás kontaktuje obchodní zástupce, abyste si domluvili schůzku u vás doma, kde dořešíte vše potřebné.

1) Ze všeho nejdříve přejděte na žádost o půjčku Fair Credit a vyberte, jestli chcete peníze v hotovosti nebo online

2) Nastavte částku, splatnost a pokračujte tlačítkem „Chci půjčku“

3) Vyplňte základní a kontaktní a údaje a klepněte na „Odeslat žádost“

4) V dalších krocích vyfoťte potřebné doklady a prozraďte o sobě několik informací

Kdo je Fair Credit a odkud pochází

Fair Credit je ryze českou společností, která působí na našem trhu po dobu více jak 20 let, během nichž si získala vyšší desítky tisíc klientů. V počátku hojně nabízela zejména hotovostní půjčky, později k nim však přidala i ty přes internet a spustila mj. třeba krátkodobou půjčku Tetička, která nabízí jen několik tisíc korun s jednorázovou úhradou.

Kontakty a adresa Fair Credit

  • Webové stránky: https://www.faircredit.cz/
  • Společnost: Fair Credit Czech s.r.o.
  • se sídlem na: Kubánské nám. 1391/11, 100 00 Praha 10
  • IČO: 04455835
  • Telefonní číslo: +420 800 800 122
  • E-mailová adresa: info@faircredit.cz
  • Provozní doba: pondělí až pátek od 08:00 do 20:00, sobota a neděle od 09:00 do 17:00, na státní svátky je zavřeno

Pozor, tyto kontaktní údaje neslouží k žádosti o půjčku! K té je potřeba nezávazně vyplnit formulář na stránkách poskytovatele uvedených výše.

Odpovědi na časté otázky

Jak vysoká může být půjčka Fair Credit?

V případě rychlého úvěru na účet lze žádat o 20 000 až 150 000 korun, zatímco půjčka v hotovosti nabízí mezi 1 000 a 70 000 Kč.

Za jak dlouho musím peníze vrátit (splatnost)?

U nebankovní online půjčky můžete splátky rozložit do 12, 18, 24, 30 nebo 36 měsíců, kdežto u té hotovostní jsou intervaly kratší, a to v délce 45, 60 nebo 80 týdnů.

Jak rychle mi Fair Credit úvěr vyplatí?

Pokud se rozhodnete pro rychlou online půjčku Fair Credit na účet, bude vaše žádost posouzena v kterýkoliv pracovní den; a jestli doložíte vše proběhne a dojde ke schválení, máte peníze na účtu už do 10 minut. U hotovostního úvěru pak rovněž proběhne prvotní kontakt přes telefon, zatímco osobní předání peněz zabere až 24 hodin.

Co musím splňovat k úspěšné žádosti?

Postačí úplné základy, které ukládá zákon: pravidelný příjem (ze zaměstnání, podnikání či jiného zdroje), 2 doklady totožnosti (základem je OP, k němuž je třeba doložit ŘP nebo cestovní pas), bankovní účet na své jméno (nelze vyplatit nikomu jinému, ani z rodiny), plnoletost (věk min. 18 let), aktuální telefonní číslo a e-mailovou adresu.

Nabízí Fair Credit půjčku bez registru?

Zcela bez kontroly to nepůjde, zakazuje to totiž zákon; máte-li však zápis staršího data a dnešní finance v pořádku, nemusí to být problém. Fair Credit vyhodnocuje všechny žádosti o půjčku individuálně a záleží na vaší celkové situaci.

Potřebuji ručitele nebo zastavit majetek?

Ne, ani jedno, stačí splnit podmínky vypsané výše. Obecně je ručitel či zástava majetku vyžadována u úvěrů od 0,5 milionu korun, které ani tato společnost nenabízí.

Schválí Fair Credit půjčku bez doložení příjmu?

Jestliže nepracujete a nemáte tím pádem žádný pravidelný výdělek, nebude to možné, i v tomto případě to z rozumných důvodů zakazuje zákon. Ale pokud jste zaměstnaní či podnikáte a pouze nemáte zrovna teď po ruce potvrzení, Fair Credit půjčku bez doložení příjmu poskytnout může; kolik vyděláváte si totiž jednoduše ověří přes výpisy z účtu během několika vteřin.

Lukáš Altman
Vyznat se ve světe financí je někdy těžké; snažím se ho proto prezentovat jasně a srozumitelně, přinášet zajímavé nápady a tipy, i upozorňovat na nedostatky, neboť nemám rád nekalé praktiky a nefér jednání. Financím se věnuji soustavně od roku 2013, mj. informuji o půjčkách, zhodnocení peněz (spoření, investice), bankovních i jiných účtech, platebních a věrnostních kartách, slevách a dalším. Vedle toho pomáhám poznávat „státní aparát“, a to jak běžným lidem, tak OSVČ a firmám.